Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Amire szükséged lesz a tökéletes pizza készítéséhez

Amire szükséged lesz a tökéletes pizza készítéséhez

Az autentikus olasz pizzák nem véletlenül ilyen népszerűek, hiszen a vékony, ropogós szélű levegős tészta és a minőségi alapanyagokból álló feltét kombinációja elképesztő ízélményt eredményez. Ehhez viszont szükségesek a professzionális eszközök, ideértve a munkaasztalt, hűtőt, lapátot és persze a sütőt is. Kínálatunkban megtalálható minden, ami megkönnyíti a tradicionális olasz ízek megteremtését. 

 

A hűtött pizzakészítő munkaasztalok funkciói

Mindenki tudja, hogy a pizzatészta elkészítése elég összetett folyamat, hiszen a hosszadalmas kelesztés és a tészta számára optimális környezet biztosítása elengedhetetlen. Ahhoz, hogy a tésztát kellő gyorsasággal és szakértelemmel tudd kezelni, szükséges egy jó minőségű munkaasztal. A pizzakészítő munkaasztal egyik legfontosabb funkciója, hogy rendkívül praktikus és hatalmas segítséget nyújt a pörgős termelés során. Mivel az ilyen asztalok több részből állnak, biztosítani tudják számodra, hogy minden szükséges alapanyag csak egy karnyújtásnyira legyen, így gyors és egyszerű a pizzakészítés folyamata. Az alapanyagok megfelelő tárolása és a hőmérséklet biztosítása nélkülözhetetlen, hiszen senki sem szeretne kidobni értékes hozzávalókat, így a hűtött munkaasztalokba épített fiókok és rekeszek segítségével ez elkerülhető. Ezenkívül az asztal felülete biztosítja a “hideget” a tészta előkészítési folyamata során, hogy ne veszítse el tökéletes állagát, illetve könnyű nyújthatóságot és tapadásmentes felületet kínál. 

 

A vendéglátó egységek számára nyújtott előnyök 

Az éttermekben a munkaeszközök és a munkakörnyezet nagymértékben befolyásolja az elkészíteni kívánt ételek minőségét és készítési idejét. Éppen ezért egy jól megválasztott munkaasztal hatalmas előnyt kovácsol a mindennapok során. 

Elsősorban a dolgozók számára garantálja a gördülékeny munkavégzést, hiszen így minden gyakran használatos alapanyag a közelben lesz. Viszonylag nagy a verseny a különböző éttermek között, így fontos, hogy valamivel többet tudj nyújtani, mint a konkurencia. Ilyen például a gyors ételkészítés, széles választék, minőségi alapanyagok használata stb. Emellett a frissesség megőrzése is kiemelt figyelmet érdemel, hiszen a kimagasló hozzávalókat megfelelően kell tárolni annak érdekében, hogy hosszú távon is zamatosak maradjanak, a végeredmény pedig friss és jóízű étel legyen. 

A berendezés külső részei megbízható rozsdamentes acélból (inox) készültek, a munkalap anyaga eltérő lehet. Kínálatunkban megtalálható rozsdamentes acél felülettel ellátott munkaasztalok, de vannak gránit munkalappal ellátott készülékek is.Többféle méretben és kialakításban is elérhetőek, hogy biztosan a termelési kapacitásnak, a helyiségnek és a funkcionalitásnak megfelelően tudj választani. 

 

Különböző hűtött pizzakészítő munkaasztalok és feltéthűtők típusai 

A feltéthűtők nem csak az alapanyagok hidegen tartásáról gondoskodik, hanem esztétikai szempontból is kiváló hűtőtípus egy pizzériának, gyorsétteremnek vagy más vendéglátóipari egység számára. GN kompatibilis feltéthűtő vitrinjeink rozsdamentes acél burkolattal, üveg felépítménnyel rendelkeznek. Mivel az ilyen típusú tárolókban tökéletesen látszanak a benne tárolt ételek, alapanyagok, ezért fogyasztói szempontból is hatalmas pozitívum, hiszen a vendég egyszerűen tud belőlük választani vagy szimpla megerősítést kap arról, hogy valóban friss és jó minőségű alapanyagokkal dolgoznak az adott étteremben. 

A munkaasztalok során fontos a jó kiosztás, hogy elegendő helyet kapjanak benne található alapanyagok. Ezért a forgalom és a tervezett termelés függvényében érdemes választani, 2, 3 vagy akár 4 ajtós asztalok között, figyelembe véve a fiókos vagy polcos részét és a terhelhetőségét is.

Többféle méretű, elrendezésű és típusú munkaasztal, feltéthűtő található kínálatunkban. Ez azért is fontos, mert eltérő kínálatú vendéglátóegységekbe másfajta berendezésre van igény, így nálunk biztosan megtalálod a számodra megfelelőt. 

 

Hűtött pizzakészítő munkaasztalok karbantartása és tisztítása 

A pizzakészítő asztalok rendkívül egyszerűen karbantarthatók, de érdemes minden elemére kellő figyelmet fordítani. A rendszeres karbantartás és tisztítás kulcsfontosságú élelmiszerbiztonsági szempontból és a készülék hosszútávú hatékonyságát is befolyásolja. 

Az egyik alapvető tisztítási módja az, hogy minden nap végén át kell törölni a felületeket nedves ruhával.  Érdemes enyhe tisztítószereket használni a felületek alapos takarításához. Kiemelten fontos a készülék sarkaira, élekre figyelni a tisztítás során, mivel az ilyen kisebb helyekre könnyedén bejutnak az ételmaradványok, amik idővel problémát okozhatnak. 

Ezenkívül érdemes egy fertőtlenítő takarítást is beiktatni, ami elpusztítja a baktériumokat és megelőzi a keresztfertőzést is. Használj az élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelő fertőtlenítőszert és hagyd a hatóidejének megfelelően állni mielőtt letörölnéd.

Rendszeres takarítást igényel még a munkaasztalok belső részei is, ideértve a polcokat, rekeszeket, ajtókat is, hiszen ezeken a részeken is könnyedén összegyűlnek a szennyeződések. Távolítsd el az összes kivehető elemet tisztítás előtt, majd töröld át a megfelelő tisztítószerekkel. Győződj meg arról is, hogy az elvezető csatornák tiszták és megfelelően működnek. A takarítás során az ajtótömítéseket is ellenőrizd az elhasználódás vagy sérülés jeleit figyelve, hiszen a nem megfelelően záródó ajtók hatalmas veszteséget tudnak okozni. A kisebb helyek takarításához használj puha ecsetet a por és szennyeződések eltávolításához. 

A berendezés körül biztosítsd a kellő távolságot és szellőzést a hatékony hőelvezetés érdekében. Évente kétszer érdemes szakember segítségével elvégeztetni egy karbantartást, hogy az esetleges problémákat még időben javítani lehessen, ezzel megelőzve a későbbiekben felhalmozódó, megterhelő javítási költségeket. A hűtőgáz töltését is szükséges időnként elvégeztetni, hiszen a működés során folyamatosan fogy, főként a nyári időjárás során van szükség extra hűtésre. Hűtőgáz csere jele lehet például a kompresszor zúgása, erőlködő hangja, mert nem képes lehűteni a készüléket a beállított hőmérsékletre, vagy kellemetlen szag észlelése a berendezés körül, ez gázszivárgásra utal. A fent említett problémák megemelkedett energiafogyasztáshoz vezetnek, ami jelentős költségeket von maga után, ezért érdemes megelőzni és szakembert hívni az ellenőrzéshez, technikai karbantartáshoz.

 

Fedezd fel a kínálatunkban megtalálható nívós és praktikus hűtött munkaasztalokat, illetve a pizza készítéshez szükséges eszközöket