Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csomagolástechnika

Vendéglátós múlt

Sokáig vendéglátóztunk. Tudjuk, hogy mik a felmerülő problémák és hogyan lehet megoldani azokat.

Mindent egy helyről

Rendeljen meg minden szükséges eszközt és berendezést egy helyről, akár másnapi szállítással.

Kiváló termékek

Kizárólag megbízható, profi minőségű, de jó árú termékeket kínálunk.

Nagy raktárkészlet, gyors beszerzés

Nagyon sok termékünk személyesen is megnézhető, átvehető, de gyorsan be is tudunk rendelni bármit.

A vákuumcsomagoló gépek az élelmiszerek eltarthatósági idejének megnövelését szolgálják. A vákuumcsomagolás folyamatának lényege az oxigén eltávolítása, ugyanis az élelmiszerek romlását előidéző legfontosabb tényező a levegőben lévő oxigén. Az oxidáció következtében az ételek tápértéke, színe, zamata, illata és egyéb jellemző tulajdonságai megváltoznak, így a termékek fogyasztásra alkalmatlanná válnak. A vákuumcsomagoló gépek használatával ezeket a negatív, de ugyanakkor természetes folyamatokat tudjuk késleltetni úgy, hogy eltávolítjuk az oxigént.

A vákuumcsomagoló gépeknek két különböző típusa van:

  • Nem kamrás: a csomagolási folyamat a vákuumkamrán kívül történik.
  • Kamrás: a csomagolási folyamat a vákuumkamrán belül történik.

A nem kamrás gépeket akár háztartásokba, vagy kevesebb vákuumcsomagolást végző cégeknek ajánljuk, a kamrás gépek
kapacitása és teljesítménye is nagyobb, ezért kifejezetten ipari felhasználásra ajánljuk őket.

Kamrás és nem kamrás vákuumcsomagoló gépek

A megfelelő tulajdonságokkal rendelkező vákuumcsomagoló gép jó szolgálatot tesz mindenhol, ahol szükség van az ételek, élelmiszerek eltarthatósági idejének növelésére. A vendéglátói- és élelmiszeriparban különösen nagy figyelmet kell szentelni a termékek szavatossági idejére, illetve a tárolás, szállítás módjára, hiszen ezek tekintetében szigorú jogszabályi előírásoknak is meg kell felelni.

A vákuumcsomagoló gép nagy segítséget nyújt az oxidációs folyamat megakadályozásában, a készülék használatával ugyanis teljes mértékben el lehet távolítani az oxigént a csomagolásból. E művelet nélkül, az ételek hamarabb megromlanak, ugyanis előbb vagy utóbb megkezdődik az oxidációs folyamat.

A vákuumcsomagoló gépeknek két fajtája is van. A nem kamrás változat esetében a csomagolás a vákuumkamrán kívül, míg a kamrás esetében azon belül valósul meg. Mivel ez utóbbiak nagyobb kapacitással rendelkeznek, ezért ezek ipari körülmények között is jó szolgálatot tesznek, ahol egyszerre nagyobb mennyiségben kell elvégezni a vákuumcsomagolást.