Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csomagolástechnika

A vákuumcsomagoló gépek az élelmiszerek eltarthatósági idejének megnövelését szolgálják. A vákuumcsomagolás folyamatának lényege az oxigén eltávolítása, ugyanis az élelmiszerek romlását előidéző legfontosabb tényező a levegőben lévő oxigén. Az oxidáció következtében az ételek tápértéke, színe, zamata, illata és egyéb jellemző tulajdonságai megváltoznak, így a termékek fogyasztásra alkalmatlanná válnak. A vákuumcsomagoló gépek használatával ezeket a negatív, de ugyanakkor természetes folyamatokat tudjuk késleltetni úgy, hogy eltávolítjuk az oxigént.

A vákuumcsomagoló gépeknek két különböző típusa van:

  • Nem kamrás: a csomagolási folyamat a vákuumkamrán kívül történik.
  • Kamrás: a csomagolási folyamat a vákuumkamrán belül történik.

A nem kamrás gépeket akár háztartásokba, vagy kevesebb vákuumcsomagolást végző cégeknek ajánljuk, a kamrás gépek
kapacitása és teljesítménye is nagyobb, ezért kifejezetten ipari felhasználásra ajánljuk őket.

Kamrás és nem kamrás vákuumcsomagoló gépek

A megfelelő tulajdonságokkal rendelkező vákuumcsomagoló gép jó szolgálatot tesz mindenhol, ahol szükség van az ételek, élelmiszerek eltarthatósági idejének növelésére. A vendéglátói- és élelmiszeriparban különösen nagy figyelmet kell szentelni a termékek szavatossági idejére, illetve a tárolás, szállítás módjára, hiszen ezek tekintetében szigorú jogszabályi előírásoknak is meg kell felelni.

A vákuumcsomagoló gép nagy segítséget nyújt az oxidációs folyamat megakadályozásában, a készülék használatával ugyanis teljes mértékben el lehet távolítani az oxigént a csomagolásból. E művelet nélkül, az ételek hamarabb megromlanak, ugyanis előbb vagy utóbb megkezdődik az oxidációs folyamat.

A vákuumcsomagoló gépeknek két fajtája is van. A nem kamrás változat esetében a csomagolás a vákuumkamrán kívül, míg a kamrás esetében azon belül valósul meg. Mivel ez utóbbiak nagyobb kapacitással rendelkeznek, ezért ezek ipari körülmények között is jó szolgálatot tesznek, ahol egyszerre nagyobb mennyiségben kell elvégezni a vákuumcsomagolást.