Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Egy konyhában van rosszabb a kihűlt ételnél?

Egy konyhában van rosszabb a kihűlt ételnél?

Ahhoz, hogy megtartsd a vendégeid, kiemelten fontos a jó minőségű alapanyagok használata és a frissesség megőrzése. Ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy a helyben elkészített ételek megfelelő ideig melegek, frissek és finomak maradjanak. Erre tökéletes megoldást nyújtanak a kínálatunkban megtalálható melegentartó vitrinek és egyéb frissességet megőrző tárolók, eszközök is. 

 

Melegentartó tárolók funkciói

A melegentartó tárolók hatalmas segítséget nyújtanak, ugyanis alkalmasak az ételek megfelelő hőmérsékleten tárolására, illetve az esztétikus, kulturált bemutatásra és a kiszolgálásra egyaránt. Ezek együttes ereje hozzájárul a jobb vendégélményhez és a pozitív vélemények, tapasztalatok megszerzéséhez. Melegentartó készülékek a felszolgálásig a fogyasztás hőmérsékletén tartják az elkészített és még friss, meleg ételt. 

Legfőbb funkciója az ételek melegen tartása, de ezenkívül rengeteg más hasznos funkcióval könnyíti meg a vendéglátó egységek hétköznapjait. Élelmiszerbiztonsági szempontból is praktikus berendezés, ugyanis a hőmérséklet megtartással megőrzik az ételek frissességét, és emellett az állandó hőhatásnak köszönhetően tovább eltarthatók, tálalhatók, illetve az elkészítésük után így a további hőkezelés is biztosított. Különböző méretekben és formákban kaphatók, más típusú ételekhez és mennyiségekhez alkalmazkodva, hogy biztosan megtaláld azt, ami a te igényeidnek megfelel és kényelmesen elfér az éttermedben. 

A jó vendég élményhez az is hozzájárul, hogy ezek a berendezések többnyire üveglappal vannak ellátva, így vendégeid meggyőződhetnek a kívánt ételről, mielőtt kiválasztják azt. Ez a kisebb fogások, de a levesek és főételek esetében egyaránt pozitív lehetőség. Ezenkívül a kiszolgálás hatékonyságát is nagymértékben növeli, mivel így a kiválasztott fogások mindenesetben frissek, melegek így a dolgozók számára is egyszerűbb és gyorsabb a tálalás. 

Vitrinek és lámpák szerepe

Az melegentartó lámpák azok a nagyszerű konyhai eszközök közé tartoznak, amelyek a vendéglátóiparban széleskörű kreativitást biztosítanak. Segítenek az ételek melegen tartásában és az esztétikus szervírozásban, illetve sokkal vonzóbbá varászolják a kínálatot. Ezekkel a könnyűfém lámpákkal és vitrinekkel ízléses tálalást tudsz biztosítani vendégeid számára amellett, hogy megfelelő hőmérsékleten tartod az ételeket. Az elegáns stílusú lámpák még a dekorációban és a helyiség hangulata alakításában is kitűnő lehetőséget nyújtanak és profihoz méltó módon tálalhatod ételkülönlegességeited. Kínálatunkban számos méretű és kivitelű melegentartó lámpát és vitrint találsz.

Különböző melegen tartó tárolók és vitrinek típusai

A berendezés összességében egy kis mélységű víztartály, amelybe az ételeket tartalmazó edényeket tudod belehelyezni. A benne található víz lehűlését főként fűtés akadályozza meg, de vannak olyan készülékek, amelyek ezt a hatást gőzzel érik el. Napjainkban népszerűbb az elektromos fűtés vagy esetleg a gázmelegítő, ami szintén optimális hőmérsékleten tartja a vizet, ami az ételeknek közvetíti a hőt. A melegen tartó pultok lehetnek nyitott, illetve zárt medencéjűek is. A nyitott melegentartó pultok felső részébe modul és más méretű edények helyezhetők be, ezzel szemben a zárt rendszerű melegentartókban modulméretű edények részére vannak kialakított nyílások. Ezekbe a tárolókba GN edényeket érdemes helyezni, hiszen ezek megfelelnek az élelmiszerbiztonsági követelményeknek és több méretben, anyagban és verzióban megtalálhatók, ezzel is elősegítve a hatékonyabb és gyorsabb felszolgálást, tálalást. Amennyiben önkiszolgáló pultot szeretnél biztosítani éttermedben, a melegentartó pultok polccal, cseppfogóval és tálcacsúsztató ráccsal együtt is megtalálható.

A kiválasztás során érdemes végig gondolni, mit, mennyit és hogyan szeretnél találni és ennek megfelelően már ki tudod választani a számodra megfelelő berendezéseket és eszközöket. Mivel ezek a készülékek a szendvicseken át a levesekig számos fogás frissen és melegen tartására alkalmasak, így a termelési mennyiség és a helyigény az, amely nagyban befolyásolhatja döntésedet. Lámpák és egyéb hasonló kiegészítők kapcsán már azt is számításba kell venned, hogy melyek azok, amelyek hozzájárulnak a vendéglátó helyiséged hangulatos összképéhez, hogy továbbra is egy kellemes környezet maradjon, ahova szívesen lépnek be vendégeid és töltenek el időt a finom fogások elfogyasztásával. 

 

Fedezd fel a kínálatunkban megtalálható melegentartó berendezéseket, eszközöket és szerezd be a számodra megfelelőt!