Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Előkészítés

A konyhai előkészítés folyamatáról és gépeiről általában...

A vendéglátóegység nagykonyhájába szállított vagy ott már egy ideje raktározott – fogyasztásra és további feldolgozásra alkalmas – alapanyagok nem kerülhetik meg a konyhai előkészítés folyamatát, illetve ennek konyhatechnikai berendezéseit. Ezeket a munkafolyamatokat összefoglalóan élelmiszer-előkészítés névvel illeti a gasztronómia tudománya. Kétségtelen, hogy bát a munkafolyamatok egy része kézzel is végezhető, a konyhai előkészítés jelentős részét napjainkban már – még a magánlakások kisebb konyháiban is – géppel végezzük. Az élelmiszer-előkészítő munkákat jóllehet csoportosítják sokféleképpen – akár az élelmiszerek fajtája, akár a munkafolyamat milyensége szerint – a legegyszerűbb eljárás az előkészítésben alkalmazott gép típusa szerinti osztályozás.