Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Jéggépek

Rendezés:
Nézet:

Jéggépek, amik a nagy nyári hőségben sem hagyják cserben

Az éttermekben, bárokban, szállodákban, illetve egyéb vendéglátó egységekben is szükség lehet egy megbízható működésre képes jéggép használatára. Amikor valaki röviditalt rendel, akkor úgy illik, hogy a poharába jég is kerüljön az alkohol mellé. Illetve van, hogy a vendég kifejezetten kéri, hogy a frissítőjébe a pincér tegyen jégkockát, aminek bármikor eleget kell tudni tenni, ha a hely meg akarja őrizni a jó hírét.

Az italok felszolgálásához sok előírás kapcsolódik. Többek között azok hőmérsékletére vonatkozó szabályoknak is eleget kell tenni, ha a tulajdonos még sokáig szeretné vezetni a helyet. Az ellenőrzések alkalmával ugyanis garantáltan górcső alá kerül ez a látszólag jelentéktelen dolog, hogy a vendégek elé kerülő üdítők, alkoholos italok milyen hőmérsékletűek. Tehát ahhoz, hogy a felszolgálók eleget tudjanak tenni az elvárásoknak, szabályoknak, a vendéglátó egységet fel kell szerelni egy megfelelő kapacitású jéggéppel. Annak hiányában legfeljebb csak a hagyományos módon lehet előállítani a jégkockákat.

A kemény, illetve puha kialakítású, műanyag vagy szilikon formák ugyan bárhol beszerezhetők, de valljuk be, meglehetősen sok ideig tart, míg a pincérek kibányásszák belőlük a kockára fagyott jeget. Ráadásul a jégkockatartók tárolására is megoldást kell találni, hiszen nemcsak egyet vagy kettőt kell betenni a mélyhűtőbe, mint otthon, hanem a vendégforgalommal arányosan kell biztosítani a megfelelő mennyiséget. Egy speciális kialakítású jéggép automata módon készíti el az italok hűtésére alkalmas jégkockákat, ezzel levéve a terhet a pincérek válláról.