Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Az ellenállhatatlan kürtőskalács titka

Az ellenállhatatlan kürtőskalács titka

A kürtőskalács mára már igazi hungarikummá nőtte ki magát és rengeteg különböző verzióban készítik el. A faszenes sütő mellett nagyon népszerű és praktikus az elektromos kürtőskalács sütő is. Ízválasztékban pedig csak a képzelet szab határt, ugyanis a liofilizált gyümölcsök, dió, kókuszreszelék, a klasszikus fahéj, de még a fagyival töltött variáció is hatalmas sikert arat. De mindennek titka az aranybarnára sült, foszlós kalács tészta, amely az elektromos sütőben könnyedén elkészíthető. 

 

Az elektromos kürtőskalács sütő előnyei 

A tökéletes kürtőskalács elkészítése során a legnagyobb hangsúly a sütőberendezés minőségén és könnyű kezelhetőségén van. 

Az elektromos kürtőskalács sütő kimagasló teljesítménnyel biztosítja az egyenletes hőáramlást, így a kalácsok egyenletesen sülnek. Ezen felül a nálunk kapható sütőkben óránként akár 25-100 db kalácsot is el tudsz készíteni, a készülék méretétől függően. Ez azért is fontos, mert így minden vendéged számára biztosítani tudod a friss, meleg és ropogós kürtőskalácsot. 

További előnye, hogy ehhez a bredendezéhes nem szükséges fa szén, így sokkal könnyebb a használata, illetve nem termel kellemetlen füstöt. Ebből adódóan a helyigénye is sokkal kedvezőbb, hiszen nem kell speciális tűzrakó hely vagy szellőzőrendszer. 

 

Ezért fontos a jó sütő

A kürtőskalács fő védjegye a ropogós, karamellizált külső. Ezt úgy tudod elérni, hogy a tésztát sütés előtt cukorral vonod be és biztosítod az egyenletes sütést. A cukor a hő hatására karamellizálódik és egy édes, ropogós réteget képez. 

A ropogós külső egy igazán puha és foszlós belsőt rejt, ami nagy kontrasztban áll a külsejével, de éppen ez adja az egyedi, kellemes íz élményét a kalácsnak. Ehhez viszont valóban az kell, hogy a sütő megfelelő hőforrást biztosítson a kürtőskalácsok számára, hogy a tészta teljesen átsüljön, ne maradjon nyers, de mégis érezhető különbség kell legyen a ropogós külső és a foszlós belső között. Az egyenletes sütés elengedhetetlen a tökéletes végeredmény érdekében, ráadásul így könnyű lesz visszajáró vendégeket szerezned. Végső soron a frissesség, textúrák és az ízek egyensúlya nyújtja azt a kellemes élményt, aminek köszönhetően ezentúl is téged választanak. Az elektromos készülékkel készített hamisítatlan kürtöskalácsot imádni fogják a vendégek, mennyei illatának pedig senki sem tud ellenállni. 

 

Ezekre figyelj a sütő kiválasztásakor

A megfelelő kürtőskalács sütő kiválasztásakor felmerül néhány igen fontos kérdés. Főként a technikai jellemzők befolyásolják a döntést, hiszen a teljesítmény és a tudás is ettől függ, így mindenképp érdemes a tudnod a következőket. A kínálatunkban megtalálható elektromos sütők jellemzően könnyen telepíthetők és egyszerű haszálatot biztosítanak. Az egyenletes sütés mellett nincs kellemetlen füst szag, így a helyigénye is jóval kedvezőbb. 

A sütő mérete ideális, hiszen 2x4 kürtőskalács készíthető benne egyszerre. A termelés során így akár óránként 100 db kürtőskalács is gond nélkül elkészíthető. 3 különböző pozícióba tudod helyezni a sütő tengelyeket, így ezt akár a készíteni kívánt mennyiséghez mérten tudod igazítani. Garantált, hogy minden vendégednek jut a friss finomságból.  

Automata sütési szabályozó került beépítésre, így nem kell azon aggódni, hogy vajon mi a megfelelő hőmérséklet ahhoz, hogy kellően megsüljenek, hiszen erről mi már gondoskodtunk. Fontos, hogy a sütő szerkezete és anyaga is magas minőségű legyen, hiszen a tartóssága és a hőtartása is függ ettől. A rozsdamentes acél segíti a hőmérséklet egyenletes fenntartását és hosszú távú megoldást nyújt. 

Mivel a kürtőkalácsok egyenletes sütést igényelnek, ezért a sütőben lévő forgó rendszer elengedhetetlen annak érdekében, hogy a tészta minden oldalról egyenletesen süljön. Ezt mi 8 db beépített motorral garantáljuk. Szeretnénk teljeskörű kényelmet biztosítani a sütés közben, ezért az oldalára edzett üveggel ellátott ajtót szereltünk fel, amin keresztül végig tudod kísérni a sütési folyamatot, illetve könnyű kivenni az elkészült adagot. 

 

Ismerd meg a kínálatunkban található elektromos kürtőskalács sütőket és válaszd ki a számodra megfelelőt!